Wie zijn L&Y?

W

Wij – Lieneke van der Fluit en Yvonne Brok – kennen elkaar al sinds de middelbare school. Jarenlang werkten we allebei als freelance journalist, eindredacteur, ghostwriter en projectmanager. Sinds 2017 bundelen we onze krachten. Met L&Y Media willen we verder groeien, groter denken en vooral samen werken.

We zijn allrounders, kunnen ons in elk onderwerp verdiepen en over alles schrijven. Natuurlijk hebben we ook zo onze voorkeuren. Voor Lieneke is dat media, cultuur, reizen, human interest, psychologie, wonen en onderwijs. Yvonne schrijft graag over literatuur, koken, human interest, ouderschap, kinderen, psychologie en (haute) horlogerie.

 

Yvonne Brok (1977)

In het laatste studiejaar van de School voor Journalistiek in Utrecht (1997-2001) volgde ik een internationaal programma (Europe in the World) en behaalde ik mijn International Journalism Degree. Na mijn afstuderen werkte ik bij Sanoma voor verschillende magazines. Een uitstapje naar een reclamebureau/uitgeverij leverde de nodige commerciële kennis en ervaring op. Sinds 2010 schrijf ik als freelancer voor verschillende publieksbladen, werk mee aan (kook)boeken en weten reclamebureaus me te vinden voor projectmanagement en copy writing.

Ik vind Yvonne een echte aanpakker, positief, meedenkend,
hulpvaardig, supersociaal, open, vrolijk en grappig.

Lieneke

 

Lieneke van der Fluit (1977)

Nadat ik de opleiding Journalistiek in Zwolle volgde (1995 – 1999) kreeg ik mijn eerste baan als media- en cultuurjournalist bij Dagblad De Gooi- en Eemlander. Na twee mooie jaren lonkte het ondernemerschap en besloot ik voor mezelf te beginnen als freelance journalist. Dit doe ik nu al zestien jaar met veel plezier. Eerst richtte ik me vooral op het schrijven van artikelen en reisde daarvoor het liefst de hele wereld over. De laatste tien jaar ben ik veel op redacties te vinden als eindredacteur of redactioneel manager.

Ik vind Lieneke creatief, punctueel, ondernemend,
georganiseerd, kritisch, eerlijk en gezellig.

Yvonne